2015 du va ganska bra!

** hej bloggen!! jag hittade detta utkast från 2016-01-02 11.21 och det är faktiskt ganska kul även om det är inkomplett så nu får ni det SJU månader senare! ur welcome! !! ! **
 
 
hej bloggen!!! d va längesen vi sågs, som vanligt. för exakt ett år sedan gjorde jag ett blogginlägg om 2014 så idag tänkte jag göra ett blogginlägg om 2015!!!!! kul va!!!
 
vi börjar med en atm pic för d va så jag gjorde förra året tydligen....här e jag atm... 
tänker på 2015......jag och den svarta polon och växterna....det e trendigt nu tror jag
skoja e inte så djup egentligen titta på mina bästa byxor! har gått runt i dessa non-stop sen jag kom hem (JA JUST DET JAG ÄR JU HEMMA NU!!!!)
 
iallfall, nu tänker jag på 2016!!!! yay! funky! här är mitt 2015 i review:
 
januari:
ska jag vara helt ärlig så minns jag inte så mycket av de första månaderna av 2015. jag minns: att jag firade nyår med august på öt-taket och att januari var ganska...tråkigt. det är typ det jag minns. jag tror januari var månaden då jag började spela mkt schack -- då jag och august satt på kvällarna och spelade, och jag tror januari var månaden då jag och klanis hade vår första brunch. och jag tror att januari var månaden då jag såg ran jättefull. och januari var nog månaden jag äntligen tog modet och snodde en katte-tröja. for future reference liksom. näh. januari sög! men!
 
         highlight of the month går till....mig själv!!!! och denna rant jag hade på snapchat nån gång när jag jobbade på min bio-practise-IA (eller om det var en labb.....vem vet) och skrev om typ... vad fan skrev jag om?? minns inte ens woops.....jaja plantor var tydligen trendigt förra året i januari också
 
februari: 
FEBRUARI VAR MÅNADEN DÅ JAG HADE MIN SLUTINTERVJU TILL UWC OCH FICK REDA PÅ ATT JAG BLIVIT ANTAGEN TILL UWC-USA!!!! WOOOO!!! lifechanging på riktigt. allt jag minns från februari är att jag åkte till stockholm en lördag (eller om det nu var en söndag) och hade tre jättenerviga intervjuer. alltså jättejättenerviga verkligen. och hur jag typ två veckor senare var påväg till en mattelektion och fick ett sms från pappa där det stod "Du har kommit in till uwc usa de ringer dig nu". den 11:e februari 13.39. sen ringde per mig och jag gick ut och jag sa hej??? och han sa hej anneli! och sen minns jag inte vad han sa. det var väldigt euforiskt och så satt jag där utanför P1 och storbölade av glädje och sen kom joakim och ba LOL vad gör du och jag ba LOL JOAKIM JAG kOM IN PÅ EN SKOLA I USA?? och han ba wow! men nu ska vi ha matteprov. det matteprovet gick ganska dåligt vill jag minnas.
 
     highlight of the month går till.......ja det där telefonsamtalet såklart men annars den där psykologilektionen då vi gick ut på kattetaket när alla DP2:or hade sina mocks och anna ba "exams are not life.... it's moments like these that are life". man ba wow....deep anna....men vi kanske ska börja jobba på våra IA's JAG VET INTE????????? saknar psykologilektionerna 10/10 
 
mars:
mars! var en bra! och dålig! månad. väldigt mixad. men den va stark iallafall pga jag minns den?? haha!! början av mars sög as pga hjärtesorg. allting gick i slow-motion, jag skippade både skola och måltider och ville inte röra mig ur sängen på en vecka. jag skrev ett inlägg om det här och i min dagbok skriver jag

"idag kom jag för sent till visual arts
och jag fick en lång kram från leon och 
det kändes som jag höll på att gå sönder i hans famn"
 
och det var ungefär så det kändes hela tiden. bortsett från det var mars en helt okej månad pga allting blev ljusare. alltså bokstavligt talat ljusare. utomhus alltså. förutom att vara sjuk i hjärtat blev jag sjuk på riktigt och spydde innan en engelskalektion innan jag fick gå hem och insåg att jag hade 39 graders feber. vi skaffade marsvin och jag köpte en ny kamera för att materiell kärlek är den enda kärleken jag vill ha, åt den första glasskultursglassen, strecktittade på orange is the new black, hade påsklovsrep med bandet (<3) och träffade klanen en hel del.  
 
      highlight of the month går till..... detta kärlekstips från malmer (glömde att jag crushade hardcore på en vän pga trodde det skulle få mig att må bättre.....sprign love<3 is real <3 love <3)
 
april:
alltså om jag minns det rätt så var april en ganska bra månad. det var mycket bandrep och en dag hade jag och klanen a pizza partyyyyy! och sen var det revy och revyfester och jag hängde mycket med sanna och matchade kläder med anna. och jag tror april var den månaden då jag och leo började cykla hardebergaspåret hem tillsammans och prata om mode och design och att "stay true to yourself". det var bra. april var också månaden då jag cyklade igenom det där stället vid universitetsområdet tvärsemot lundagård förbi universitets-lexis mot UB varje dag efter skolan bara för att få se körsbärsträden blomma. det är min favoritgrej att göra varje år. på valborg shottade jag och sofia och elin akvavit på toaletten på tredje våningen innan vi stack till stadsparken där jag träffade mikael och hans kompisar och de spelade gitarr och sjöng och det var fint. på kvällen var jag hos malmer och hela klanen var där och jag fick prata med en gammal vän och det var ett bra avslut på april. 
 
      highlight of the month går till..... joakim som sa att min trend var negativ i matte. och jag fick en femma. bra grej med april var typ att jag slutade bry mig om skolan (pga blev antagen till uwc) och började fokusera på så mkt annat mer viktiga grejer t.ex att lära känna leo som är en av de bästa personerna jag känner och som att make art och be happy.
 
maj:
MAJ!!! var en riktigt go månad. dagarna blev längre och jag umgicks mkt med klanen. brunchade och satt på golvet i tv-rummet och spelade super mario wii. skolan blev skittråkig men jag jobbade hårt....minns den där jävla IOP'n som jag gjorde på a room of one's own och the hard work paid off! var den enda som fick sjua (ja jag var tvungen att shove it in ur face! ha! ha! johan! ha!). i maj utnämnde jag rushmore till min favoritfilm, åkte longboard till skolan, åkte till linnéa på hennes 18-års, åkte till leon och augusts 18-års i arlöv (och fick träffa massa gamla vänner vilket var jättekul!!!), åkte till köpenhamn på field trip med visual arts och åKTE TILL LONDON med KLAnIS!!! vi bodde i en liten lägga i shoreditch, shoppade på oxford street, gick på tate, tog selfies som inte va selfies och åt jättenice brunch på va va det.. café 58? eller nåt sånt, gick på sunday upmarket och hade det jättejättejättegött.
 
     highlight of the month går till.... förutom london såklart; snapchatbilderna från denna kväll då klanen skulle ses för o plugga men malmer revealade sin darkest secret istället..... inkluderad bild på freja bara för den är så jävla accurate. skrattar
 
juni
juni var OCKSÅ en bra månad!!!!! kanske den bästa på hela året. kan inte tänka på ett år då juni varit en dålig månad. juni är alltid bra. JUblar för JUNI(:. inledde det med att åka till nånstans på gastelyckan för att se inspelningen av intresseklubben tillsammans med klanen. det var kul. sen åkte jag till malmö för att se amason spela live i solnedgången. jag åkte dit själv vilket var jättetöntigt men ganska nice och sen träffade jag en man som sa något om att alla människor i världen delar ett problem och att det problemet var havet. när jag hörde det fattade jag inte alls vad han menade men jag kanske förstår lite bättre nu när en hel fucking atlant separerar mig från allt jag älskar och håller nära. i juni var det bananfest och jag och freja såg timbuktu av ren slump, vi dansade till mama dash med resten av klanen och leo kom och vi diggade till nåt raggae-band. jag går på alla studenter; äter oliver med jonathan på olles student, cyklar runt med anna och klingan på katte-dagen, dansar till banda te vogla hos henke och andré och gråter när mikael spelar winterbird. det är en bra vecka den där studentveckan. euforisk och så. jag går ut katte för alltid och jag firar födelsedagar; kevins, mammas, frejas. firar att herman kommer tillbaka från london. firar midsommar med klanen, går på storfest hos isak. börjar måla med akvarell, söker visum, förstår plötsligt vad alla menar när de säger att de stör sig på csn, och åker till mellby med klanen. longboardar till stranden, smuttar på whiskeyn vi hittade på tåget, lyssnar på musik när vi cyklar till affären. lever life med de bästa jag vet i fyra dagar. det är så jävla bra.
 
       highlight of the month går till.... kvällen då jag och freja och jonte och linni åt lasagne och freja använde sriracha som ketchup och brann upp för hon e weak. sriracha e mitt hjärtas låga. det e frejas bokstavliga låga
 
juli
jag tror juli var ganska bra också. jag spenderade mycket tid med folk jag tycker om men allting var nog mest en förberedelse för att åka härifrån. åkte till legoland med min familj som en födelsedagspresent till kevin, hade min sista sushi-lunch med johan och allan, åkte in till malmö med leo för att se dardel-utställningen på moderna, fixade mitt visum i stockholm, och hade avskedsfest med människor jag känt och älskat. klanen, öt, ib, bandet, orkestern. bra människor helt enkelt. jag säger hejdå till freja en dyster kväll i juli. före jag säger hejdå till alla andra. det gör jättejätteont och det känns jättejättetomt. sen radas hejdå:na upp. spenderar min sista kväll med linnéa och siri med kortspel, min sista kväll med malmer med geoguessr, min sista eftermiddag med sara och jonte med friends, min sista eftermiddag med johan på kattetaket, min sista kväll med mikael och emanuel på mejeriet och den 24:e åker jag, min familj, och mitt liv (numera packat i resväskor) till usa. spenderar min sista vecka i juli i new york city; klättrar, spelar schack i central park och äter froyo vid chelsea piers. njuter av mina sista veckor då allting fortfarande är bekant.
 
       highlight of the month går till...... kvällen då mikael och jake spelade på herkules och jag bara var jättejättejättestolt<3<3<3
 
augusti
augusti var början på mitt nya liv. en väldigt omtumlande månad då mycket förändrades. började månaden i los angeles. getty museum, griffith park, rodeo drive, sunset boulevard.. sen bar det av norrut. körde highway 1, stannade vid santa barbara, big sur och hamnade i carmel-by-the-sea. förtrollades av californias magiska landskap. såg sälar och matade jordekorrar och sen hamnade vi i san fransisco. haight ashbury och golden gate park och jacuzzi i oakland. redwood national park och sen bar det av österut. mammoth lakes och rainbow falls och sedan death valley och 50 graders värme. las vegas och its blinding city lights, morgonläser murakami vid poolen i 33 graders värme. kör till grand canyon och blir stum för det är så vackert. så himla himla vackert. klättrar ut på stora (och läskiga) klippor högt över marken tillsammans med min storebror och ser solen gå ner över kanjonen. trängs i antelope canyon och fem timmar efter det är vi i albuquerque. jag skriver brev till leo och berättar om min roadtrip. jag hade velat dela med mig av det till er men det är för långt. det står:

"alltså åh. det är kväll nu. vi är fortfarande på väg till albuquerque. åt precis middag på en lokal mexikansk restaurang i gallup (eller gallop hette det kanske?). sista familjemiddagen på ett halvår. kanske sista familjemiddagen med hela familjen på typ ett år. så galet. försöker att inte tänka på det dock. försöker tänka att detta inte är slutet, i vilket fall som helst. att jag kommer äta så många familjemiddagar framöver även om jag aldrig mer kommer bo hemma.

???? aldrig mer kommer bo hemma ????? så jävla galet.

leo det känns som jag kommer börja gråta när som helst

lyssnar på frank ocean och tänker på lund. tänker på dig, tänker på freja, tänker på klanen, tänker på katte. jag saknar dig. jag saknar lund."

och avslutas med

"imorgon börjar det. jag är skiträdd. jag önskar du var närmre."

resten av augusti är orientation days. ahh, them orientation days. jag kommer fram till montezuma den 15:e augusti och jag glömmer bort allas namn redan innan jag hälsar på dem. det är läskigt och nervigt men det är kul. jag är glad. jag åker till philmont på läger, bor i tält med pri. fryser på morgonen svettas på eftermiddagarna. ser rådjur gå omkring. får höra om sams elllie golding- berättelser. klättrar upp på vattenreservoaren för första gången, med ben och giaime och nico och pri. åker på wilderness. pratar om livet med ben klockan två på natten mitt ute i ingenstans. upplever hot springs för första gången, åker in till las vegas för första gången, försöker göra mitt rum mer hem-igt och sen tar augusti slut innan jag ens hinner blinka.


     highlight of the month går till..... grand canyon. pga grand canyon. (annars var hela orientation faktiskt ganska on fleek)

 
september
september vill jag minnas som en ganska galen månad. mycket upp och ner. mycket nya intryck, mycket nya människor. mycket nya saker som introducerades i mitt liv. 
 
inleder september med att börja skolan. en ganska tradig inledning kanske men så är d ibland. började jobba på farm och spela i stråkensemble, gå ut med hundar på animal shelter och gå på yoga. jag åkte på min första arts field trip, köpte min första låda indomie på amazon och lärde mig att nudlar smakar bäst halv fyra på natten. jag var mycket med benjamin från argentina/uk, tittade på film med honom och carlie från kanada och mihir från indien. de blev mina bästisar då<33
 
en morgon vaknar jag klockan 5 för att ta bussen till stan och simma innan skolan. en kväll åker jag till wal-mart med dewey från hong kong och david från kanada (som jag också spenderar en hel del tid med) och en annan kväll firar vi national fuckboi day. på 中秋节 cyklar jag till wal-mart med josefine och ana och sen sitter vi på vattenreservoaren och äter dumplings och månkakor. 
 
september slutar i tårar och hjärtesorg och funderingar på hur en person kan gå från att vara ens alldeles egna stjärnfall till att bli någon man mår dåligt av att tänka på. sitter i dwan light sanctuary med mihir och pratar om ångest. om överanalys. han är en fin vän. en av mina finaste.
 
      highlight of the month går till.......... detta meddelande mihir skrev på mina social a-anteckningar under en tråkig lektion om armchair anthropologists eller nåt....minns ej
 
oktober
oktober. vad hände ens i oktober? det hände så mycket i oktober att jag inte ens minns vad som hände i oktober. egentligen känns hela det förra halvåret ungefär så -- det hände så himla mycket hela tiden att jag inte riktigt kan urskilja månaderna ifrån varandra. underligt och både dåligt och bra på samma gång.
 
aja. i oktober fyllde jag iallafall 18! kvällen innan min födelsedag satt jag på mitt rum och sen kom ana, dewey, grace och carlie på besök. och sen mihir och ben. sen kramade de mig grattis och så vips blev jag 18. det var en bra dag. det stormade den kvällen -- ösregn och blixtar, och då stack vi till hot springs. att sitta i de varma källorna och känna regndropparna slå mot huvudet är nog en av de bästa känslorna någonsin. när vi kom tillbaka köpte carlie nuggets till mig i campus store och sen tog hon mig till kili dayroom där josefine och anchor hade byggt en koja av lakan och stolar och fairy lights och där satt alla mina fina älsklingsvänner. dewey och ange och david hade bakat tårta och ahhh, det var mest jättefint. 
 
dagen efter åkte de flesta av mina vänner till grand canyon och två dagar efter det åkte jag till santa fe. southwest studies. där var jag i en vecka -- utforskade nationalparker, åt riktigt god indisk mat, fotade och SOV. så himla mycket. det var en skön vecka. sen kom vi tillbaka till campus. euforisk över att träffa alla igen. få höra om deras grand canyon-berättelser. umgås. oktober var en väldigt varm månad (fantastiskt varm för mig som svensk), så varje dag i typ en vecka drog jag med mig folk till floden för att bada. sen bytte löven färg och jag satt på mihirs rum klockan halv fyra en morgon och pluggade inför midterms. panikångestade över midterms. pluggade röven av mig och mådde dåligt. en kväll går jag och lägger mig 4:22 och sover i 2h 59 minuter innan jag acear min biologi-midterm (som jag fick sjua på hell yas!). när midterms är över firar campus med beach party. jag, carlie, anchor och ben i matchande hawaii-skjortor och sen skinny dippar vi i hot springs klockan två på natten. jag, carlie, zsuzsa, grace, neetika, sam och sam. det var en kul kväll. 
 
andra grejer som hände i oktober inkluderar typ att jag och carlie inledde vår hot springs-tradition, vilket varade i typ två veckor, men ändå. traditionen baserades på att vi gick till hot springs varje fredag. det var typ det. tillsammans med ben bildar vi the DQ crew. åker till wal-mart och äter glass på DQ's.
 
en natt tar vi och resten av vårt crew en hajk, tittar på stjärnorna och myser. en annan kväll är det halloween och vi går bus eller godis på campus. knackar på hos lärare och får massor av godis. badar i floden med elisabet, joicy och mariana den kvällen. kommer tillbaka och sen tar oktober slut.
 
        highlight of the month går till........ mina FANTASTISKT roliga antropologilektioner i oktober!!!!! verkar ha varit kul med tanke på alla dessa bilder. som ni ser var iaf jag vaken på varje lektion<333 good student complex <33
 
 
0 comments