HEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej bloggen. nu har det gått ett tag sen jag bloggade sist ! som vanligt ! på sistone har jag var jätteBEKYMRAD ! det är inte så kul.
 
 
alltså på riktigt dock, bloggen. it may sound all laughs and jokes MEN in reality är det faktiskt illa på riktigt. det har hänt så mycket i världen de senaste dagarna och jag undrar mest ??? vart är vi på väg ??? att en fortfarande behöver skylta med hashtaggen #BLACKLIVESMATTER överallt efter fyra år är så himla oroväckande. att folk inte förstår.
 
igår läste jag en bra kulturdebatt som timbuktu/jason diakité skrev ang. skjutningarna i dallas och black lives matter. sorgligt nog gjorde jag misstaget att läsa kommentarerna nedanför inlägget efteråt. kommentaren jag syftar på är turligt nog borttagen nu men personen (som förresten var en medelålders man vid namn ""JanneN"" (IAF PÅ WOW!!)! med sin level 80 WoW-gubbe från guild hermes som profilbild (battle rating 5088338!!!)) hade i vilket fall som helst skrivit en lång kommentar där han med många svordomar inflikade jämförde afroamerikaner med apor och skrivit att de skulle bete sig som folk och att det inte var så konstigt att polisen sköt de när det är "de som begår alla brott i samhället" osvosv. att folk inte förstår.
 
och efter det så ba bubblade ilskan inom mig. fortsatte scrolla och sen kom ett flertal kommentarer från andra som ba "åh men hallå polisen skjuter vita OCKSÅ!!!!" i riktig #alllivesmatter-anda. med massa fina tilläggskommentarer från JanneN som va typ "JUST DET! :o)". nä. kanske skrev han inte exakt så, men ni fattar grejen. (lyckligtvis är alla hans kommentarer borttagna nu). blir så himla himla arg. att folk inte förstår.
 
sen känner man sig så himla hjälplös bara. man sitter där på sitt rum med datorn i knäet en lördagkväll kl. 01.11 och bara brinner utav ilska. vill skriva nånting vill få de att förstå att det är ett systematiskt problem som går runt i en ond cirkel men det känns bara så himla HOPPLÖST pga de kommer aldrig vilja fatta och sen slutar det bara med att man får massa angry racist slurs kastade på en skulle tippa på typ "kinesjävel" eller "åk tillbaka till risfälten". det är så himla jobbigt för jag önskar att jag sa det där på ett cyniskt retsamt sätt men nej, denna gången är jag inte cynisk jag är realistisk. att folk inte förstår.
 
ja bloggen, det är en av anledningarna till att jag varit så bekymrad denna veckan.
 
 
och här sitter jag med en amerikansk flagga hängandes från väggen. en flagga jag fick dagarna innan grad från min fina amerikanske vän sam (the other sam), som kommer från florida och älskar the office och är världens snällaste kille. den hänger ovanför min säng och varje kväll när jag går och lägger mig tänker jag på honom och alla mina fina amerikanska vänner och mitt nya hemland. jag bor ju faktiskt där nu. åker tillbaka om mindre än en månad. och det känns så jobbigt för jag är så arg på usa. på dess dumma vapenlagar och institutionella rasism och jag blir bara så himla ledsen. 
 
under studentveckan frågade en gammal vän om jag inte skämdes för att jag bodde i usa. om jag inte tyckte att det var jobbigt. om jag inte bara ville därifrån. det kändes så himla attackerande då. typ "åhh är du hemma nuu!!! hur är det i usa???" till att en sekund senare ba "jag fattar inte hur du kan bo där!!!". jag tog offense såklart. jag bor ju där för att jag går i skola där. på uwc. där vårt mission statement är att "make education a force to unite people, nations, and cultures for peace and a sustainable future". for peace. jag bor ju där för att jag bor tillsammans med folk från över 70 olika länder som alla jobbar för det. for peace. för att jag är konstant omringad av 230 otroliga individer med en enorm viljekraft och motivation och önskan om att förändra världen. jag bor ju där för att alla jag bor med försöker få just saker som detta och denna veckans händelser att ta slut. för att de försöker få världen att bli bättre. på ett eller annat sätt. för att det ger hopp. 
 
försöker tänka på det nu när allting med usa faktiskt känns ganska kass. när polisen skjuter och videoklippen sprids på nätet och folk försöker säga att "ett videoklipp räcker inte för i den här vinkeln kan man inte se det här och det här" och försöker rättfärdiga MORD och där poliser skjuts till döds och där det verkar vara pro-black/anti-cop eller pro-cop/anti-black och inte pro-black pro-cop som det BORDE VARA. och där bernie är ute ur leken och det faktiskt finns en chans att TRUMP vinner valet och FAAN vad allting känns kass. det kanske är lite skämmigt att bo i usa ändå.
 
-
 
 
nu är det dag för jag avslutar fan aldrig mina blogginlägg. det kanske är därför jag har en miljon utkast som jag aldrig publicerat. sorry. ska publicera dem någon dag. 
 
jag är hemma nu iallafall och det känns faktiskt ganska okej. känns konstigt att vara tillbaka -- samtidigt känns det som den mest naturliga grejen i hela världen. det känns som att jag aldrig åkte härifrån liksom. skrattar fortfarande åt SDs idiotiska försök till t.ex invandrare = våldtäktsmän och svensk förort = indien. mkt underlig, han där jimmie åkesson. känns lite dåligt att sverige inte verkar gå i nån bättre riktigt än resten av världen heller. att det tog mig en timme att komma från kastrup till lund pga alla passkontroller och grejer. vad hände med schengen??? och att jag satt med freja på tåget malmö-lund en dag och en liten skitunge tittade mig i ögonen, flinade och sa "hihi men du ser ju ut som en kines!!". och att jag var på väg till tåget från kastrup-lund med freja en annan kväll, klockan fyra på morgonen, och att jag visade upp mitt SVENSKA PASS för passkontrollanten och han gav tillbaka det, tittade mig i ögonen och sa "ni hao" innan han släppte förbi mig. NI HAO!!!! jag PALLAR inte. aldrig hör man hemma någonstans. det e ett mysterium det här med idioter. att det finns så många.
 
 
på tal om dåliga saker i världen så kan jag väl passa på att snacka lite om brexit också. pallar inte riktigt det heller. hejdå plugga i UK i framtiden. see you never ljuva drömmar. chrvches lauren mayberry snackade om brexit på arenan i roskilde: "we love denmark. we love europe. the rest of the uk are acting like crazy assholes". dagen innan dess snackade damon albarn om brexit på orange. något i stil med "when you're ignorant of your neighbors you don't trust them. you don't communicate" och att det var fint att spela på roskilde för att festivalen står för nånting. för att den står för gemenskap. 
 
och sen kommer man hem och får reda på att det var fem anmälda våldtäkter både på roskilde och på bråvalla och 25 fall av sexuellt ofredande på putte i parken och man ba ?????????????????????? ger upp. pallar inte mer. ATT FOLK INTE FÖRSTÅR. ATT DET SKA VARA SÅ JÄVLA KRÅNGLIGT ATT FATTA ATT ETT NEJ ÄR ETT NEJ.
 
och sen är det bomber i baghdad som dödar 300 pers och det är förjävligt fan fan fan vad HÄNDER. och här sitter man i sitt rum i fina sverige och är privileged som fan och vet inte vad man ska göra annat än att skriva ut sitt hat i ett blogginlägg som ingen läser. så jävla hopplöst känns allting nu. så jävla hopplöst och tragiskt.
 
ja bloggen. den senaste veckan har det hänt ganska mycket. både på personliga- och bredare plan. i min hjärna, i sverige, i europa, i världen. det är för mycket som händer. vad gör man? sos hjälp.
 
i övrigt har min sommar varit okej. förutom att mycket har gått upp o ner känslomässigt så har jag hittat på en del kul grejer t.ex: firat alla mina bästisars studenter, åkt till norge och varit på roskildefestivalen. på onsdag har jag uppkörning och jag är SKITRÄDD men efter det ska jag uppdatera er på roligare grejer. jag lovar. 
 
PoK anni
1 comment
Sofie

Alltså åh Anneli. Förstår din ilska, brukar också göra misstaget att läsa alla idiotiska kommentarer och koka av ilska och frustration och känna mig så jävla maktlös. Hatar världen just nu, men det blir förhoppningsvis bättre. Hoppet är det enda som alltid finns kvar, eller nåt.
Vet att jag fortfarande knappt känner dig haha men du är ändå en av mina favoritpersoner, keep it up och lycka till med uppkörning och allt annat. Kram