OJ HEJ!!

 
 
hej bloggen. jag har inte uppdaterat här på väldigt länge. förlåt, men det har varit så mycket i skolan etc. jaja. nu är jag här. (och efter detta inlägget försvinner jag säkert i två veckor till aaahhh). aja:
 
här är en lista på saker som är nice just nu:
* att läsa om murakami-böcker i världens skönaste tröja som inte är min
*
 
här är en lista på saker som inte är nice just nu:
* min telefon har gått sönder
* kristian gidlund har dött
 
4 comments
♡ Hanna Andersson ♡

Har just nu en fototävling på min blogg där du tävlar med din bästa bild från sommaren, den som vinner får 200 kr hos kamda.se.
Direktlänk: http://hannabieberandersson.blogg.se/2013/september/fototavling-2.html#comment

Hoppas du vill vara med! (Om du inte vill lägga upp din bild på din blogg så är det okej att maila mig ditt bidrag: hanna_--andersson@live.se, fast lämna i så fall en kommentar i tävlingsinlägget ändå, så jag vet att du tävlar) Kram!

nathalie

gillar din vägg!!

Svar: tack!
Anneli

Linnea

Hej Anneli, jag har precis köpt en kamera och är inte alls så duktig på att fotografera, skulle vilja ha lite tips! Hur lyckas du få in så himla mycket fint ljus i dina bilder och få dom så himla skarpa? Kameran du hade innan är inte en av de bästa men ändå ser bilder du tog perfekta ut. Hur tar du bilder på saker som rör sig utan att det blir suddigt eller brusigt, vad använder du för objektiv och vad har du för inställningar? tacktack <3

Svar: använd objektiv med stor bländare. när jag hade min d40 använde jag i princip bara mitt 50mm f/1.8 pga iso-hanteringen sög och det var det enda som funkade bra när det blev mörkare. nu använder jag mitt 18-55 mkt mer pga kan ha hög bländare även om det är mörkt pga d700:an hanterar brus så bra ändå (dvs kan ha hög iso). så; mitt tips; om brusreduceringen suger; använd stora bländare! sen gör redigering väldigt mycket också. fota i raw och pumpa upp/ner ljuset när du redigerar.
Anneli

Maja

åh sputnikälskling <3 murakami är förmodligen världens bästa författare

Svar: ja!
Anneli